Upplev en vecka på klassisk mark

Madonna di Campiglio är klassisk svensk skidmark. Orten står nästan alltid värd för världscuptävlingar.

Missa inte att ströva runt i Madonna med dess affärer och fik.

 

Sitt på något av torgen och drick en klassisk cappuccino medans du vilar dina fötter efter ett par riktigt bra åk.

 

För att smälta in bra med en del av jet-settarna kan det va idé att packa ner dina gamla moonboots och ett sjysst pannband i fakekanin.

Stor atmosfär i målfållan

 

Efter att tagit sig modet att trycka på i svängarna ner för den svarta backen som Stenmark tog sin första världscupseger i, ja då kan man lyfta sina händer över huvudet och utbrista i ett härligt segervrål när man nått målfållan där så många andra har gjort precis samma sak.

 

Man kan även ta sig till målfållan med en blå backe om man inte riktigt är redo för den branta backen, men ändå vill känna på hur det är att resa händerna över huvudet och bara njuta av att man gjort ett bra åk ändå.

Alperna är alperna!

 

Finns det någon bättre plats att inta sin lunch på! än på en alptopp med milsvid utsikt och molnen som ligger som en slöja ner mot dalen.

 

I backarna och i Madonna-området finns det nog med restauranger att locka fram de italienska smaklökarna. Allt från den enkla pastarätten till en stor chark och ostbricka med dess goda dilikatesser. Eller varför inte prova den italienska specialten Stinco, smakar bättre än vad det låter.